Wearyland - I Can't Breathe

Wearyland - I Can't Breathe

Als een dochter een muzikale brief schrijft aan haar vader…

Een paar maand geleden, berichtten we u al over Wearyland, de band van vader Alain Quateau, dochter Maaike en diens vriend Ward Dhoore (Trio Dhoore). De reden was toen een cover van Blaze Foley, maar de leden schrijven ook eigen songs.

Zo schreef Maaike de song I Can’t Breathe, een nummer dat ontstond, niet in de nasleep van de zaak George Floyd, maar in diep verdriet. Door de lockdown raakte Maaike in een diepe put. Ze wou haar vader vertellen wat er aan de hand was en na tientallen brieven in de vuilnismand te hebben gegooid, rolde I Can’t Breathe uit haar pen, het eerste liedje dat ze ooit schreef.

Het hoeft geen betoog dat het een erg persoonlijk klinkend, breekbaar nummer werd. Heel intiem begeleid door gitaargetokkel vertolkt het de rauwe, maar eerlijke gevoelens van een jongedame die zich, zoals velen van die leeftijd, gevangen voelde in de benauwend wordende wereld.

I Can’t Breathe is de eerste single uit ‘Letters’, Wearylands tweede langspeelplaat die uitkomt op 4 juni 2021 bij het in Barcelona gevestigde platenlabel SonCanciones.

18 mei 2021
Marc Alenus