We Are Open 2019: onze bloedeigen goesting - de vrijdag

Voorbeschouwing

Je kan ze naar eigen believen ordenen, de bands op We Are Open: alfabetisch, naar regio, volgens genre en ga zo maar door. Maar wij gaan voor de aloude weg: onze eigen goesting. Enige probleem: dat verdomde tijdschema.

Beraadgeslagen

Even maf als de bandnaam, even vindingrijk als de songtitels, even Fulco als Lander en even Ottervanger als Gyselinck. Jazz als vierkant om in de rondte van de disco te stoppen. Enfin, u voelt waar we naartoe willen.

 

Jan Verstraeten

Nog geen album uit, maar toch al goed voor een buzz, de indiepop van deze eenzaat uit Sint-Niklaas. Dat zijn muziek filmisch is, is geen toeval, gezien zijn opleiding. Nu nog die muziek overbrengen.

 

Styrofoam

Terug van weggeweest. Zijn instrumentaaltjes voeren je mee door de kronkels van zijn brein. Of je verzint er je eigen beelden bij. Elektronica van grote klasse van een man met een muzikale geschiedenis.

 

MDC III

De creativiteit van Mattias De Craene is te groot voor slechts één band. En dus zocht die nog een andere weg; eentje waar drums (maal twee) en saxofoon elkaar vinden. Of juist niet natuurlijk.

 

Willem Ardui

Met Blackwave. hebben we niks en toch dat singletje van deze Willem Ardui onweerstaanbaar vinden. Moet kunnen. Dan ben je toch gewoon benieuwd naar hoe dat live gaat klinken.

7 februari 2019
Patrick Van Gestel