We Are Open 2018: de keuze van de ander

Voorbeschouwing

U bent ons gemelk al lang beu, dus spraken wij een aantal protagonisten van #WAO18 aan om hun favorieten door te geven. En zij antwoordden gewillig (of deden tenminste alsof).

 

Dieter Sermeus (Dieter Von Deurne & The Politics) – zaterdag – Trix Café – 22u40 – 23u10

 

Borokov Borokov – vrijdag – Trix Café – 19u50 – 20u20

“Nico en Steven van The Politics zijn laaiend enthousiast over deze band. Superleuke live show, naar het schijnt. Iets met dansen en leuke, analoge beatjes. Nico en Steven houden van analoog.”

 

Hong Kong Dong – vrijdag – Trix Club – 21u40 – 20u20

“Tegendraads, maar tegelijk ook heel natuurlijk tegendraads. Enfin, ik heb hen nog niet live gezien, maar zag laatst een sessie van hen (Radio 1 of zo) en ik dacht: wil ik zien! Ik kan heel gemakkelijk mee tegendraads zijn. Ik ben een gemakkelijke klant voor tegendraadsheid. Ze moeten wel niet denken dat ze daardoor beter zijn dan pakweg The Politics. Het is tenslotte allemaal nu ook weer niet zo belangrijk. Maar toch denk ik dat het meer is dan “tegendraads zijn op zich”. Overigens denk ik ook dat ze politiek zijn. We hebben wellicht meer gemeen dan de gemiddelde luisteraar zou denken. Nico en Steven bijvoorbeeld, die zijn heel tegendraads. Op het analoge af.”

 

Shy Dog – zaterdag – Trix Bar – 00u10 – 00u40

“Ik heb veel sympathie voor deze band. Fijn debuut! Nico en Steven houden er ook van. Jules heeft het wel moeilijk met de groepsnaam. “Honden zijn niet verlegen, maar ongelofelijke, agressieve kutbeesten”, aldus Jules. Ik snap hem wel.”

 

Jelle Denturck (dirk. )zaterdag – Trix Zaal – 21u10 – 21u50

 

Dieter Von Deurne & The Politics zaterdag – Trix Café – 22u40 – 23u10

“Vorig jaar gezien op het geweldige Melkrock en sindsdien al af en toe de plaat opgelegd. Zo'n band die veel meer aandacht verdient dan hij krijgt.”

 

Shht – zaterdag – Trix Club – 20u10 – 20u50

“Het is moeilijk om hen bezig te zien en niet te beginnen grijnzen. Sowieso een band die nu al voor eeuwig in mijn hartje zit.”

 

Teen Creeps – zaterdag – Trix Café – 21u30 – 22u00

“Die hebben net een goede, nieuwe single uit. Ik heb nog kort met Ramses samengespeeld bij Hear Hear (A Cheer!) en ontdekte daar dat hij een goede, muzikale drummer is. Met Teen Creeps zag ik hem nog niet bezig, dus ik kijk ernaar uit.”

 

De mannen van Borokov Borokov – vrijdag – Trix Café – 19u50 – 20u20

 

Yorgos: Shy Dog

Boris: Shy Dog

Ik ga naar shy dog zien want hij moet me nog 20 euro.”

Arne: Shy Dog

8 februari 2018
Patrick Van Gestel