We Are Open (2)

Achtergrond

Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 februari treedt de crème van het Belgische muziektalent aan op We Are Open  in Muziekcentrum Trix. Omdat wij u niet onvoorbereid het grote beestenbos in willen sturen, presenteren wij u de enige echte daMusic We Are Open-gids. Dit is wat u niet mag missen op vrijdag.

We Are Open (2)



Flat Earth Society

Waar donderdag hoofdzakelijk in het teken stond van pop, spitsen de bands, die op vrijdag spelen, zich voornamelijk toe op noiserock en jazz. Dat die twee hand in hand kunnen gaan bewijst Flat Earth Society. Deze bigband heeft al dertien albums gemaakt en kan zelfs prat gaan op een samenwerking met Mike Patton. Je mag je zowel aan bloedmooie en ingetogen jazzmelodieën, psychedelische songs als aan luide, ongecontroleerde uitspattingen verwachten. De muur van blazers, die de gitaardistortion terugdringt, werkt wonderwel. FES zal je meetronen in hun eigen bizarre wereld. Stip hen dus zeker aan op uw planning.

The K.

Noise dus. En of The K. noise brengt. Gestoorde, wild om zich heen slaande en loeiharde noise. Een zanger die schreeuwt alsof zijn hand vastzit in een vleesmolen, een gitarist die de meest bizare riffs uit zijn mouw schudt en een drummer die met sprekend gemak de ene tempowisseling na de andere uit zijn vellen slaat. Obscene teksten en heel agressieve noise/punk. Joke Schauvliege, brace yourself!

Raketkanon

Nog meer noise wordt gebracht door Raketkanon. Maar waar The K. zich meer op punkterrein begeeft, neemt Raketkanon zich meer de drone-afslag. De kopstoot-in-de-maag-sound van het viertal staat diepgang en een intelligente opbouw niet in de weg. Met leden uit onder meer Tomàn (zie verder) en Kapitan Korsakov mag dat ook niet verbazen. Vuisten in de lucht en wild op en neer springen is de boodschap.

Condor Gruppe

Wie na al dat geweld wil verpozen kan terecht in de Trix foyer. Na de verstilde schoonheid van onder meer Echo Beauty treedt daar Condor Gruppe aan. Deze band maakt spaghettiwesternmuziek. Denk dus Ennio Morricone, zondagmiddag op één, psychedelische gitaarlicks en cowboys die tussendoor een deuntje fluiten. De gunslingers onder u weten in welk saloon ze dus moeten rondhangen. Het belooft een aparte en vooral sfeervolle live-ervaring te worden.

Dan San

Na Condor Gruppe daalt Dan San neer op het podium van de foyer. Akoestische folk uit Luik die al in de AB en op Les Ardentes wisten te overtuigen. Ergens tussen de rootsfolk, de nieuwe lichting Fleet Foxes en ninetiesrock brengen ze bij wijlen donkere songs vol mooie gitaarriedeltjes en samenzang. Een waardige afsluiter voor een gevulde avond.

Wij hebben vijf duotickets voor We Are Open te geef. Mail je naam naar win@damusic.be en laat even weten waarom jij een duoticket verdient. Vergeet uiteraard ook niet te vermelden welke dag je wil gaan.

11 februari 2013
Koerian Verbesselt