We Are Open (1)

Achtergrond

Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 februari treedt de crème van het Belgische muziektalent aan op We Are Open in Muziekcentrum Trix. Omdat wij u niet onvoorbereid het grote beestenbos in willen sturen, presenteren wij u de enige echte daMusic We Are Open-gids. Te beginnen bij het begin: donderdag 14 februari.

We Are Open (1)



Drive Like Maria

Van rechttoe rechtaan rock-’n-roll naar een gelaagd popnummer met Chedrouai van Intergalactic Lovers. Het is de weg die Drive Like Maria tot nu toe aflegde. De Nederlands-Belgische band bewees met zijn titelloze album dat het meer kon dan drie-akkoordenstampers maken. Hun nieuwe sound heeft meer weg van een mix tussen Triggerfinger en The Hickey Underworld. Als ze nog altijd de liveshows brengen waarmee ze in 2005 een tweede plaats versierden in de Global Battle of the Bands zit het wel snor.

Paon

Het Franstalige Paon heeft al geopend voor onder meer Alt-J en Troy von Balthazar. En dat terwijl hun debuutalbum pas op vier maart uit komt. Op hun eerste single Shine Over Me vermengen ze een orgel, dat uit een Nick Cave-song lijkt geplukt, met popmelodieën die doen denken aan Alt-J en Beirut. Het resultaat is een catchy, maar bevreemdende song. Wat ook niet anders kan als je weet dat Ben Baillieux-Beynon van The Tellers het meesterbrein achter deze band is.

Protection Patrol Pinkerton

Dat Gent het epicentrum van de huidige, Belgische muziekscene is wordt op dit festival nog maar eens benadrukt. Protection Patrol Pinkerton is daar een exponent van. Zomers, dansbaar en übercatchy zullen zij geheid de temperatuur van Trix de hoogte in jagen. Two Door Cinema Club, maar dan zonder metroseksuele zanger. Vorig jaar nog winnaar van De Beloften en ondertussen dwaalde hun eerste single Future = Our Home ongetwijfeld al menig maal door uw nachtelijke dromen.

Wij hebben vijf duotickets voor We Are Open te geef. Mail je naam naar win@damusic.be en laat even weten waarom jij een duoticket verdient. Vergeet uiteraard ook niet te vermelden welke dag je wil gaan.

7 februari 2013
Koerian Verbesselt