Waterproov - Overal

Waterproov - Overal

Bondgenoten Lara Rogiers en Rosi Van Eetvelde zijn klaar om 2024 te zegenen met een ep vol poëtische liedjes. Met Overal zetten ze nu al de toon.

Sinds Lokeren geen voetbalclub eerste klasse waardig meer op de been kan brengen, is er in Lokeren geen bal meer te beleven. De zieltogende horeca kan zelfs niet op de been gehouden worden door Jean Jacques en zijn vrienden. Niet dat Waterproov veel op café zal zitten. We zien hen eerder op een bankje in de zon aan de rand van het Molsbroek, tokkelend op de gitaar en harmonieus zingend als nachtegalen in het aldaar welig tierende riet.

Het duo, begonnen als coverband in 2018, schrijft sinds 2019 eigen nummers die ze ook brengen, zichzelf begeleidend op gitaar en piano. Na een paar jaar uitproberen persten ze de voorbije zomer vier van de beste liedjes op de ep 'Ode Aan Ons' en de eerste die we daaruit mogen delen is Overal, een nummer dat familiebanden doet vermoeden met Jonas Winterland of Brent Beukelaer, muzikaal dan toch.

Overal is een ode aan hun diepgewortelde vriendschap, een song warm als de binnenkant van twee handen in elkaar verstrengeld met een mooie mix van akoestische elektronische elementen en een apart gebruik van de stemmen van beide jongedames. Soms zingen ze één na één een zin, dan weer versmelten de stemmen als de chocolade en het papiertje van die Leo-koek die je in je binnenzak stak en dan vergat.

De verpakking van dat koekje kan je wel nog gebruiken als percussie-instrument. Net als een glas, een kast, een lipstick, schoenen op het parket en een lamp, geblaas en het klikken van een tong, allemaal elemenenten die de twee effectief gebruikten in het nummer. Zo creëerden ze een sfeer die tegelijk intiem en speels is, een sfeer die perfect past bij het karakter van hun vriendschap.

"Het nummer belicht zowel de amusante als de behulpzame aspecten van vriendschap: herinneringen koesteren en samen vol vertrouwen naar de toekomst kijken, jezelf kunnen zijn en toch weten dat de ander je waardeert. Een vriendschap als deze is het mooiste gevoel op aarde en een goede reden om een lied te schrijven", aldus de artiesten.

Ontdek dit wonderlijke lied via de bijhorende lyricvideo.

29/03/2024: Releaseshow van de ep 'Ode Aan Ons' in de Torenzaal te Lokeren.

23 december 2023
Marc Alenus