Watchoutforthegiants - Head Full Of Lies

Watchoutforthegiants - Head Full Of Lies

Een jaar na hun debuut ‘Extended Play’ op 62TV Records werkt watchoutforthegiants aan een opvolger: ‘Quality Content’. Hun muziek werd eerder omschreven als bochtige, edgy pop, denk aan bands als Wire of Glass Animals, (of niet).

Watchoutforthegiants introduceerden in 2020 hun eerste ep ‘Extended Play’ op Les Nuits Botaniques als een van de weinige shows die dat jaar gelukkig mochten plaatsvinden. None of it en Taking Back Time kregen nationale airplay op Radio 1, Studio Brussel en Radio Willy en een aantal lovende recensies.

Opvolger 'Quality Content' is quasi klaar om te verschijnen - ergens in het gezegende jaar 2021 - en is naar eigen zeggen een meer poppy en speels tweede album, waarvan Head Full Of Lies de eerste manifestatie is.

Met zijn dwarse ritme en zijn poëtische tekst weet Head Full Of Lies meteen de aandacht te grijpen en weet Woftg dezelfde urgentie op te wekken als dEUS destijds. Het psychedelische sausje dat de band er gitaargewijs tussen mengt, maakt het recept dan toch weer helemaal eigenwijs.

Voor de clip deed de band weer een beroep op Spookstad, ook bekend voor hun werk voor Amenra en Dirk. Ze kozen naar eigen zeggen voor iets met een hoog TikTok-gehalte, maar we zouden u toch aanraden om het thuis niet na te doen.

20 maart 2021
Marc Alenus