Warhaus - It Had To Be You

Warhaus - It Had To Be You

Maarten Devoldere haalt terug de verleider in zichzelf naar boven.

Ook al staat Balthazar tegenwoordig terug onder stoom, toch kan Devoldere nog niet al zijn eieren in die mand kwijt. Getuige daarvan Open Window, de prachtige solosingle die hij onder zijn monniker Warhaus op de wereld losliet net voor de zomervakantie en de nieuwe single It Had To Be You. Een en ander lijkt te wijzen op een nieuw album of een nieuwe ep, want in het najaar gaat hij met zijn soloproject ook weer op een (uitverkochte) tournee. 

De nieuwe single kinkt vintage Warhaus: broeierig en spannend dus ,met een borrelende baslijn van Simon Casier, druppelende pianotoetsen en exotische toefjes van Jasper Maekelberg en natuurlijk Devoldere zelf die in het middelpunt staat en de x-factor tot hoge toppen trekt in dit spannende nummer over hebzucht. "How much money justifies a robbery/ And how much money justifies a soul" vraagt Devoldere zich af, mijmerend op een zonovergoten strand:

"Ontnuchterd worden van liefde is een pijnlijke aangelegenheid. het is zoals elke dag falen bij je pissing-test op het werk totdat je op een ochtend eindelijk vrij bent. Die vrijheid komt met de onweerstaanbare drang om je naam nog een keer op de lijst te zetten. De liefde, een mooie puinhoop telkens weer."

27 juli 2022
Marc Alenus