Wanted! op Couleur Café (3/3)

Achtergrond

Zelfs na drieëntwintig edities blijft Couleur Café zichzelf ieder jaar opnieuw uitvinden met extra podia, andere terreinindelingen en een originele randanimatie. Een constante is evenwel de affiche, die telkens weer het beste van de hedendaagse wereldmuziekscène verzamelt, aangevuld met aanstormend talent van bij ons. Wij laten je alvast kennismaken met onze persoonlijke Wanted! tips.

Wanted! op Couleur Café (3/3)



Onder de noemer ‘Wanted!’ geeft Couleur Café sinds 2006 ieder jaar een podium aan Belgisch talent dat de diversiteit van het multiculturele zomerfestival goed weerspiegelt. Ook dit jaar stelden heel wat bands, sounds en dj’s zich kandidaat, maar "slechts" zestien acts kregen een gunstig advies van de professionele jury. Zo treden zij in de voetsporen van onder meer Puggy en Selah Sue. Een springplank, die verankerd zit in een van de drie kleinste podia op de Tour & Taxis-site, maar die hen tot ver buiten de landsgrenzen kan sturen.

We trappen die laatste dag af in het fijne gezelschap van de Landense soulzanger Delv!s en diens funkband. Drie jaar geleden stak Niels Delvaux voor het eerst zijn neus aan het venster met de single Blend, en tegenwoordig krijgt hij opnieuw airplay met het geweldige Tell Me. Op Couleur Café krijgt de vijfentwintigjarige zanger drie kwartier om te bewijzen waarom hij ook wel eens de Vlaamse Jamie Lidell, CeeLo Green of José James genoemd wordt. Wedden dat hij de klus al in tien minuten geklaard krijgt?

Dj’en, mc’en en entertainen: Luikenaar Abel Irie doet het allemaal in zijn eentje en kijkt daarbij over alle genregrenzen heen. Vertrekkend van afro en latin gaat het via hiphop en reggae naar dub en dubstep en terug. Irie neemt ons dus mee op een muzikale roadtrip van het ene naar het andere continent. Wereldmuziek in zijn zuiverste vorm, quoi!

Hoewel deze sound uit Verviers al opgericht is in 2010, is Living Up Soundsystem zeker niet de bekendste van ons land, met op dit moment amper zeventig fans op hun Facebookpagina. Dat was echter geen struikelblok voor de Wanted!-jury, die zich liet overtuigen door het getoast van MC Fyahwork en de riddimwise mixes en dubplates van Selecta Blackshadow en DJ Co2. Een dikke streep reggae, dancehall en hiphop kan er bij ons ook altijd in, dus we schuiven zondagnacht wat graag aan aan de Dance Club om samen met dit drietal de laatste noten van de vierentwintigste editie mee te pikken.

Couleur Café vindt plaats van 28 tot en met 30 juni op de terreinen van Tour & Taxis.

27 juni 2013
Wouter Verheecke