Wanted! op Couleur Café (2/3)

Achtergrond

Zelfs na drieëntwintig edities blijft Couleur Café zichzelf ieder jaar opnieuw uitvinden met extra podia, andere terreinindelingen en een originele randanimatie. Een constante is evenwel de affiche, die telkens weer het beste van de hedendaagse wereldmuziekscène verzamelt, aangevuld met aanstormend talent van bij ons. Wij laten je alvast kennismaken met onze persoonlijke Wanted! tips.

Wanted! op Couleur Café (2/3)



Onder de noemer ‘Wanted!’ geeft Couleur Café sinds 2006 ieder jaar een podium aan Belgisch talent dat de diversiteit van het multiculturele zomerfestival goed weerspiegelt. Ook dit jaar stelden heel wat bands, sounds en dj’s zich kandidaat, maar "slechts" zestien acts kregen een gunstig advies van de professionele jury. Zo treden zij in de voetsporen van onder meer Puggy en Selah Sue. Een springplank, die verankerd zit in een van de drie kleinste podia op de Tour & Taxis-site, maar die hen tot ver buiten de landsgrenzen kan sturen.

De Brusselse rapper Ghandi is blijkbaar al even geen onbekende meer in onze hoofdstad, maar wij delen hem toch nog in bij de categorie "Te ontdekken"’. Zijn album ‘4kg200’ (gratis te downloaden van op zijn website!) klinkt alvast even veelbelovend als zijn artiestennaam. En op Couleur Café zou hij nieuw materiaal komen uitproberen op het publiek in de Univers-tent. Wij spelen graag proefkonijn als het om spitsvondige Franse raps op experimentele beats gaat.

Spaïcy wordt op de Couleur Café-website voorgesteld als “een ontdekking die je niet wil laten passeren”. Haar Creoolse cultuur heeft de Afro-Canadese te danken aan haar Haïtiaanse ouders, haar soul- en jazztimbre kreeg ze door veel te luisteren naar grootheden als Nina Simone, Erykah Badu en Stevie Wonder. Voor de liefhebbers van afro, soul en jazz: afspraak aan het Move-podium!

De Buffalo Soldiers van de Gentse Pirates Crew Soundsystem draaien al tien jaar mee in de Beljam reggae- en dancehallscene. Nu pas lijken ze goed door te breken, want na Couleur Café staat dit duo deze zomer ook nog op Reggae Geel en de Zomerbar in Kontich. Een mooie beloning voor hun harde werk, waarbij we onder meer denken aan hun eigen bashments in negenduust en de tweewekelijkse "Radio Pum Pum" show op Urgent.fm. Deze heren draaien trouwens alleen vinyl, the old skool way!

Couleur Café vindt plaats van 28 tot en met 30 juni op de terreinen van Tour & Taxis.

23 juni 2013
Wouter Verheecke