Waltzburg - Cleo

Waltzburg - Cleo

Waltzburg kondigt nieuwe ep aan met nieuwe single.

De Nederlandse band Waltzburg brengt vandaag nieuwe single Cleo uit, het eerste nummer van de aankomende ep die dit najaar uit gaat komen en die de opvolger is van het vorig jaar verschenen debuutalbum ‘Cut The Wire’ waarop o.a. de single Gotor stond, het populairste lied tijdens de Nederlandse tegenhanger van De Warmste Week bij 3FM.

Cleo is geïnspireerd door Tom Petty en gaat over trouw blijven aan jezelf. Bij het nummer hoort ook een video, die je hieronder in première kan bekijken. De bandleden (die uiteraard niet bij elkaar waren tijdens de opnames) spelen er een bijzondere rol in als dansende skeletten.

Menno Krivokutya, frontman van Waltzburg ligt toe: "Door de huidige situatie moesten er wel wat plannen worden omgegooid. Van veel nummers stond het instrumentale deel er al op voordat de lockdown-maatregelen van kracht werden. Alleen de zang ontbrak nog. Omdat we niet meteen met z’n allen tegelijk de studio weer in wilden duiken, heb ik thuis een klein studiootje ingericht. Ik kocht een paar goede zangmicrofoons en hing wat dekens aan de muren zodat we door konden gaan met inzingen".

Aan Cleo hoor je inderdaad dat er veel naar Tom Petty is geluisterd tijdens de opnames. Kwikzilveren gitaren, vrolijk huppelende toetsen, zelfs de manier van zingen,… alles is aanwezig in deze zomerse oorwurm.

24 april 2020
Marc Alenus