Walter Broes & The Mercenaries - Nice And Neat

Walter Broes & The Mercenaries - Nice And Neat

Klaar voor honderdtwintig seconden pretentieloze rock-‘n-roll?

Walter Broes is één van de weinige Belgen in de rootsmuziekwereld wiens naam op veel plaatsen in het buitenland niet vreemd in de oren klinkt, maar eerder zelfs een beetje een vaste waarde is. Zijn muziek zit consequent al meer dan vijfentwintig jaar in het schemergebied tussen rockabilly, rhythm & Blues en een soort eigenwijs punky rock-‘n-roll-middelvingertje.

Net zoals u heeft Broes er niet het boeiendste, vrolijkste of productiefste jaar op zitten. Heeft hij een hoop ideeën, verhalen en opinies over wat onze wonderlijke maatschappij zoal doorstaan heeft het laatste jaar? Zeker, maar daar wil hij u echt niet mee lastig vallen. Wel met Nice And Neat, de spiksplinternieuwe single van Walter Broes & The Mercenaries, het vaste trio van de laatste jaren, voor de gelegenheid aangevuld met de piano van Niels Verheest. 

Nice And Neat is honderdtwintig seconden onwelvoeglijke, bronstige, pretentieloze rock-‘n-roll waarvan Broes vindt dat er meer zou moeten zijn in uw leven. Meer van dat en heel wat minder van dat andere, u weet wel.  

Foto: Fokke van der Meulen

24 april 2021
Marc Alenus