W. Pike - We Were Lucky

W. Pike - We Were Lucky

De Glanzende Guido's zijn er dit keer niet bij.

Guillaume Brochet gaat al een tijd door het muzikantenleven als W. Pike en ook als Guido W. Pike bij zijn project W. Pike en de Glanzende Guido's. Met dat project eert hij Guido Belcanto, maar als W. Pike werkt hij aan een debuutalbum dat 'Who's Gonna Fix It?' zal heten.

In september 2022 verscheen daaruit de single Despite Your Brand New Dress en nu, bij het prille begin van 2023, komt hij met een eerbetoon aan zijn moeder die twee├źntwintig jaar geleden veel te vroeg overleed. Hij schreef het nummer tijdens de drie onwezenlijke dagen tussen overlijden en begrafenis en het zal dan ook niet verwonderen dat het een heel intens en persoonlijk nummer is geworden.

Met de track Song For The Refugee (From Kivu To Kiev) stelde hij zich al kwetsbaar op, maar dit is nog andere koek. Geen wonder dat het twee decennia in de schuif moest blijven liggen eer hij het uitbracht. Op de hem kenmerkende manier combineert Pike gitaarwerk met elektronica en neemt hij de tijd. Ook de vorige single mocht al zes minuten en langer duren en dat is dit keer niet anders. De gelaagdheid zorgt er wel voor dat je blijft luisteren en het feit dat hij ditmaal de vocoder achterwege laat, is ook geen slecht idee.

Tijdens deze feestperiode denken we nog intenser terug aan al wie er niet meer bij kan zijn. Deze single zal dan ook een troost zijn voor al wie iemand mist.

2 januari 2023
Marc Alenus