(W) - Lied In A Majeur

(W) - Lied In A Majeur

Het late nieuwjaarscadeau van (W) is even zacht als een zelfgebreide sjaal of trui.

Wederik De Meersman is professioneel actief bij Jongerenwelzijn, maar hij maakt ook muziek. Twee jaar geleden verscheen een eerste ep ‘Twee (W)oorden’ en vorig jaar was daar zijn tweede, kortweg ‘Z.’ genoemd.

Met een goedkope gitaar maakt hij kleine, Nederlandstalige liedjes in de stijl van Jonas Winterland en Spinvis. Het nieuwste, Lied In A Majeur, is bedoeld als laat nieuwjaarsgeschenk voor Kaat P en Gloria M, en alle andere jongeren die het de voorbije maanden moeilijk hadden en misschien nog hebben. Eigenlijk voor iedereen, jong en oud, die het ooit eens moeilijk heeft. Corona of geen corona.

Wie nood heeft aan troost, is hier alvast aan het goede adres. Met zijn warme stem, fijn toets- en gitaarwerk en ook de mooie tekst voelt Lied In A Majeur inderdaad als een warme, vriendelijke hand op je schouder.

De productie was zoals steeds in handen van KLANKMAN (And Then Came Fall, SJ Hoffman, Driftwood, Clairval, ...). De collages in de clip zijn van de hand van Bram Antheunis: het "test cabinet" is een verzameling van tweeënzeventig collages die elk een ontmoeting voorstellen. Een meer passende beeldenreeks kon hij zelf niet bedenken. (En collages leken me de juiste illustratie voor het "verknipte" afgelopen jaar.)

Meer (W) vind je hier.

24 januari 2021
Marc Alenus