VVYNN - Moaning

VVYNN - Moaning

Terwijl Aalst zich opmaakt voor carnaval, maakt VVYNN duidelijk dat er met hen niet te lachen valt.

De singles Moaning en Exhale dateren van eind vorig jaar, toen de kerstjingles uw oren uitkwamen en u elke dag sparrennaalden moest stofzuigen. Exhale kreeg twee weken geleden ook al een clip en nu is Moaning aan de beurt.

Net als Exhale, dat de schoonheid traag openbaarde als een stekelige kaardebol (u weet wel, die mooie distels die spiraalsgewijs bloeien), zwelt ook Moaning langzaam aan om dan uit te barsten uit de omknelling. Eens vrij, kruipt de song terug in zijn schelp. Maar kom niet te dichtbij, want dan snauwt en grauwt zangeres Angie Clopterop, geruggesteund door drummer Jonathan Roseleth en bassist Jeroen Sergeant, opnieuw als een chagrijnige walkure.

Over de clip zegt drummer Roseleth: “De clip voor Moaning is een weefsel van het onderscheiden van de persoonlijkheden van de drie bandleden in een soort muzikaal huwelijk. Het is een reflectie van de realiteit met dromerige beelden, afgewisseld met het meer technische van de bandshots, waar onze frontvrouw zich op haar manier toch altijd het meest comfortabel voelt.”

Je kan VVYNN dit jaar bijna niet missen en waarom zou je ook? Deze band koppelt de intensiteit van Snail Mail aan de energie van Helium. Check hieronder alle live data die al bekend zijn:


 

10 februari 2020
Marc Alenus