Vuurwerk - Stream of consiousnessxsw

Achtergrond

Ze zitten in Austin, Texas, de mannen van Vuurwerk. Juist ja, Austin, Texas als in SXSW. En omdat ze u en ons graag op de hoogte houden van hun avonturen ter plaatse, bloggen ze zich een weg door hun verblijf. 

Het is 7 uur ‘s ochtends, lokale tijd. De zon schijnt in onze gezichten doorheen het met bloed besmeurde raam (no joke) van ons motel. Het is eigenlijk geen uur om slaapdronken wakker gebeld te worden na een repetitie die tot in de vroege uren heeft geduurd. Maar het is onze manager Filip aan de telefoon. Hij heeft vermoedelijk nog niet echt door dat er een tijdsverschil is van zes uur. We moeten hoogdringend een tekst schrijven over onze indrukken over South by Southwest.

Indrukken genoeg, denk ik bij mezelf. Er flitsen me al meteen een aantal taferelen van bizarre ontmoetingen, gevaarlijke situaties op de parking van het motel en veel te bronstige Stromaefans te binnen. Ik strompel uit bed, ga een koffie/rioolwater halen en begin met schrijven. Begrijp me niet verkeerd, het is altijd tof om het thuisfront op de hoogte te houden van ons avontuur.

Ik zet me aan het zwembad. Recht over me zit een typisch Texaanse schoonheid en naast me ligt een enorm zwaarlijvige Afro-Amerikaan. Voor ik het weet ben ik met hem in een gesprek beland over hoe hij helemaal naar South by Southwest is afgezakt vanuit Salt Lake City om zijn carrière als rapper te lanceren. We wisselen kaartjes uit. Misschien een nieuwe guestvocalist, denk ik bij mezelf. Hij begint onaangekondigd te rappen over zijn drugsverleden en het moment waar hij na een mislukte zelfmoordpoging zijn leven omgooide. Pretty intense voor een vroege ochtend in Austin, als je het mij vraagt.

Maar goed. Het is dag drie... Of is het dag vier? Met die jetlag die in mijn botten zit weet ik het niet zo goed meer. We hebben eigenlijk tot nu toe zowat een vast ritueel ontwikkeld voor de dagen hier. We springen met zijn vijven in onze gehuurde Chevy monstertruck en rijden naar het centrum om bekende en onbekende muziekacts mee te pikken. Kortweg: yet another day van taco’s, Amerikaans bier en zon. Je zou South by Southwest een beetje kunnen zien als een mengeling van Pukkelpop en de Gentse feesten, met dit verschil dat iedereen hier wel iets doet of te maken heeft met muziek.

Het is een vreemde ervaring. Soms kan je hier uren in de rij wachten voor iets geheel random en de volgende keer wandel je gewoon binnen op een concert van Future Islands waar vijf man en een paardenkop staat. Verzadigd van muziek keren we in de avond terug naar ons motel en beginnen we, zoals elke avond, stevig door te werken en te repeteren aan onze live-set.

Deze avond is er onze eerste van vijf shows. We werden uitgenodigd om te spelen op de Pukkelpop x Disco Naïvéte showcase. Onze set is bijna af. De sfeer zit goed en we bruisen van energie. Let’s roll!

Oh, and let’s keep in touch: de Instagram van ons collectief Run Tell Secrecy staat vol met foto’s van ons avontuur. Hij wordt tijdelijk beheerd door leden van datzelfde collectief, Tobi Jonson & Maxime Desmet, ook in Texas.

Love,

VUURWERK

25 maart 2015