Vuurwerk

Achtergrond

Een beetje jammer dat deze band nog hoeft te passeren langs de Introducing, want de reeds afgeleverde adelbrieven zijn niet van de minste. XLR8R en 22Tracks hangen aan de lippen van dit Brusselse trio, dat op een zeer eigenwijze manier het tempo uit clubmuziek haalt en zo pareltjes van verzengende veldslagen levert tussen synths en drumcomputers.

Vuurwerk



Vuurwerk vormt het meer clubgerichtere project, naast hun exploten in Jealov (hiphop) en Kwatsa (techno). Die drie bundelen ze onder het Run Tell Secrecy-collectief, waarmee ze getekend staan op het Belgische Dandelion Lotus Records. Hun twee wapenfeiten (‘Me EP’ en ‘One EP’) bundelden ze in de ‘Me+One LP’ met extra nummers. Op hun Soundcloudpagina waren ze eerder al zo vrij om de ‘One EP’ helemaal gratis downloadbaar te zetten.

De mastering werd gedaan door Sam John, die eerder al met Aphex Twin, Little Dragon en Mount Kimbie in de studio vertoefde. Opener Naomi, het pianogepingel in Desire of de versatiliteit van bedrukte bonzen naar heldere kristallen in Discussion bewijzen waarom ze in het voorprogramma van Gold Panda of SX stonden. Met een strafheid die vrij ongezien is op eigen bodem spelen ze ons helemaal stil, ook live in Windows. We kunnen haast elk nummer als hoogtepunt bestempelen, maar raden u liever aan om zelf eens te gaan luisteren.

Rick, Thieu en Sjam hanteren hun DIY-principe hoe het moet; beter dan volgens het boekje. Kompakt, een der Duitslands grootste technolabels, distribueert de debuutlangspeler met plezier.

Vuurwerk speelt op dag 2 van 10 Days Off (vrijdag 19 juli) in de Vooruit. En staat op donder 15 augustus in de Castello van Pukkelpop.

19 juli 2013
Ben Moens