Von Veh - Undecided

Von Veh - Undecided

Het gaat hard voor deze Nederlandse band.

Het woord “hard” heeft twee betekenissen. Enerzijds bracht Von Veh de voorbije maanden al drie prima singles uit, anderzijds raakte de gitarist betrokken bij een auto-ongeval en brak de zangeres haar rug.

Maar bij de pakken blijven zitten, doet de band niet. Met nog een paar maand voor het uitbrengen van de derde ep, is er alweer een nieuwe single. Undecided is ook de titeltrack van die ep. Von Veh bracht eerder al twee ep’s uit (‘No Tremossos’ in 2019 en ‘Rubbing Makes It Worse’ in 2021).

Het meeste succes scoorden ze met de single Openly Remember, maar Turmoil! Turmoil! deed het vorig jaar ook niet slecht met een eerste plaats in de Indie Chart van IndieXL. De band kijkt dan ook uit naar optredens om de nieuwe ep te ondersteunen, maar of dat zal lukken, is door alle pech nog onbeslist.

Wel zeker is dat Undecided weer geen zoveelste doorslagje van een rocksong is. De sfeer is weliswaar ninetiesrock, maar de tekst die frontvrouw Mariska Liealing schreef en de manier, waarop die gebracht wordt, is beter dan je doorgaans hoort.

“Het nummer is opgedragen aan mensen die een beknellende en verstikkende relatie zitten”, vertelt Liealin gover Undecided aan 3voor12. “Het is van het ene uiterste naar het andere uiterste. Het ene moment word je de hemel in geprezen om vervolgens weer te worden uitgekotst”.

Wij houden de band alvast nog binnen! De nieuwe single prijkt alweer op onze playlist.

16 januari 2023
Marc Alenus