Von Detta - Devil's Child

Inlandse Maatjes

De mannen van Von Detta lijken opvoedingsproblemen te hebben, maar puren daar een vette single uit.

Vandaag verscheen de eerste single uit de aankomende plaat van Von Detta en de mannen doen er zoals gewoonlijk geen doekjes voor het bloeden om. Devil’s Child werd niet alleen voorzien van een rauwe tekst: ook de riffs en de grooves zijn weer onweerstaanbaar zoals we van dit Gentse gezelschap gewoon zijn.

De gitaren zijn van prikkeldraad, de drums explosief en de bas loodzwaar, maar toch heeft de band altijd een goed oor voor melodie. De zang van “nieuwe” zanger Manuel Remmerie past hier bij als een lederen handschoen. Hij verving vorig jaar Tom Claus die noodgedwongen moest stoppen als zanger bij de band. Het zal misschien nog pijn doen, maar hij mag gerust zijn in zijn opvolging. Remmeries zang is tegelijk ruw maar toch goed verstaanbaar en overtuigend, ook in zijn screams.

Von Detta heeft met 'Burn it Clean', een nieuwe plaat klaar die in september zal verschijnen. Devil’s Child, een productie van Ian Clement, belooft alvast veel voor de opvolger van ‘Exit Grand Piano’ Bekijk hieronder de knappe clip van de hand van Ruth Van Thuyne.

 

15 mei 2019
Marc Alenus