#VivaCaroleKing - The Ronettes - Is This What I Get For Loving You? (1965)

#VivaCaroleKing - The Ronettes - Is This What I Get For Loving You? (1965)

Het schrijverstalent van Carole King staat buiten kijf. Zij schreef pophits om U tegen te zeggen, de ene al groter dan de andere. En ze klinken nog altijd!

Het stond niet op een lp, maar was een zogenaamde non-album-single. En niet eens zo'n overdreven grote hit, maar meer dan vijftig jaar later is het nog altijd een evergreen met die krachtige, aparte stem van Ronnie Spector. Een popballade zoals Burt Bacharach die ook aan een soort van lopende hitband schreef.

Vintage klank en goed verjaard doorheen de jaren. Ook op de superbe, iconische 'Back To Mono'-box van Phil Spector.  Het werd in team geschreven door Carole King, vaste schrijfpartner Gerry Goffin en Phil Spector. 1964 was het meest succesvolle jaar voor The Ronettes met een estafettereeks singles in de top veertig:  Breakin’ Up, Do I Love You? en Walking In The Rain. 1965 bleek minder lucratief, maar in hindsight blijft ook Is This What I Get For Loving You? een eersteklas hartenbreker, die openhartiger is over depressie na de liefdesbreuk dan men gewoon was.

Minder positieve up-beat input dan bijvoorbeeld in Be My Baby of Baby I Love You, maar meer maturiteit. Jammer genoeg was het niet wat het publiek graag hoorde en de single bleef steken in de lagere regionen van de hitlijst. Later werd het nummer nog gecoverd door Marianne Faithfull, David Johansen en onze eigen Yasmine, die het vertaalde tot Ik Was Zo Graag Bij Jou Gebleven van 'Portfolio' uit 1995.

 

12 december 2022
Laurens Leurs