#VivaCaroleKing - Grand Funk Railroad - Some Kind Of Wonderful (1974)

#VivaCaroleKing - Grand Funk Railroad - Some Kind Of Wonderful (1974)

Het schrijverstalent van Carole King staat buiten kijf. Zij schreef pophits om U tegen te zeggen, de ene al groter dan de andere. En ze klinken nog altijd!

Eén van de straffe herinneringen aan Avro’s Toppop, omdat het één van de vroege videoclips betrof die alles bevatte waardoor wij als, negenjarige mee bezig waren maar dan op kidsniveau: snelle wagens (wij in Matchboxversie en in de kwartetspellen), blitze moto’s (wij met kartonnetjes op wasknijpers in de spaken geprangd om een brommerig effect na te bootsen), met blote basten door het bos paardrijden (wij in de bossen van Waterloos op fictieve paarden en aan slingers in de bomen) en dan natuurlijk een lekker wegtikkende melodie, waarvoor we toen ook zeer vatbaar waren.

En dat was een kwaliteit, die een Goffin- en King-compositie in negenennegentig procent van de gevallen altijd in zich had. Some Kind Of Wonderful was een vroege compositie, die voor het eerst vertolkt werd door Soul Brothers Six in 1967, de groep waarin Gerry Goffin zelf figureerde. De meest bekende versie is ongetwijfeld deze van Grand Funk Railroad, die ons via Avro’s Toppop door Ad Visser werd ingelepeld.

Lekker wegtikkende classic rock, niet meer, maar ook zeker niet minder. Zinloos weetje in de marge: de lp waarop deze song stond, 'All The Girls In The World Beware!!!' bevatte ook vier bodybuilders in volle glorie en één van de getoonde lichamen was dat van Arnold Schwarzenegger, die toen drager was (en dat voor vele jaren) van de IFBB (International Federation of Body Builders) Mr. Olympia-titel. Op de lichamen van de boydybuilders werden dan de hoofden van de groepsleden geplakt.

15 december 2022
Patrick Van Gestel