Vincent Starwaver - Where Do You Go From Here

Vincent Starwaver - Where Do You Go From Here

Eerder dit jaar bracht Vincent Starwaver al twee singles uit en de bedoeling was dat het album ‘Goodnight Honeybun’ zou volgen in april, maar u weet wat er toen gebeurde…

Achter Vincent Starwaver zit sinds 2015 Bart Vincent, u weet wel: de helft van het geniale duo achter cultband Thou, waarmee Vincent ooit op Pukkelpop en Rock Werchter stond en die John Parish hemzelve wist te overtuigen om het album ‘Put Us In Tune’ te producen.

Singles Gimme A Reason en When Did The Sun Go Down (met de vocale steun van Elke De Mey) waren de eerste tekenen van leven na jaren in de schaduw te staan in steun van Wadrobe, Kris Dane, Too Tangled, Inwolves, Kapitan Korsakov en Melanie De Biasio. Beiden waren voorbodes van ‘Goodnight Honeybun’, een plaat die Vincent opnam Alan Gevaert (Chris en Trixie Whitley, 2Belgen, Reena Riot, Arno, dEUS, …), Serge Hertoge (Sundahl, Liz Aku, Dirk Blanchart, …) en Steve Slingeneyer (WWWater, Tracy Bonham, Tiga, Soulwax, Waldorf, …).

Na een gedwongen noodlanding omwille van de lockdown, zet Vincent Starwaver zijn tocht naar het sterrendom nu verder met Where Do You Go From Here, een bijzonder mooie track die opborrelt vanuit een monotoon drumcomputertje, maar dan in nevels van strijkers en slierten van synths zweeft om uiteindelijk in een meteorenstorm van gitaar te belanden. Van een doorstart gesproken!

Vincent Starwaver is het beste bewijs dat talent altijd komt bovendrijven. De drie singles zijn allemaal verschillend, maar dat betekent alleen maar dat ‘Goodnight Honeybun’ een rijke plaat wordt. De titel van de plaat zou verleend zijn aan een radiofragment waarin Frank Sinatra zijn kinderen slaapwel wenste. Niet toevallig, want Bart Vincent labelt zijn nieuwe muziek als croonerpunk.

26 juni 2020
Marc Alenus