Vincent Coomans - Pretence

Vincent Coomans - Pretence

Op 14 september 2020 verscheen de tweede voorloper van de debuut-ep van Vincent Coomans, net op tijd voor de herfst, een tijd van afscheid nemen van de zomer.

Na One Way Love, de single die Vincent Coomans in mei van dit jaar lanceerde en die15K streams op Spotify haalde, is Pretence de tweede vooruitgestuurde single van zijn debuut-ep. De song gaat over het rouwen om een persoon die wel nog gewoon blijft bestaan, het is een rouwen dat vaak nog onderbelicht wordt, maar dat erg ingrijpend kan zijn in iemands leven.

De ingetogen track duurt maar iets meer dan twee minuten, maar is van een herfstige schoonheid. Je ziet als het ware Coomans, mijmerend over wat was en nooit komt, tijdens een doelloze autorit doorheen een verkleurend landschap rijden. Die autorit duurt nu niet lang, maar over een paar dagen verscheent de debuut-ep ‘Can't you see that I slowly distance myself from you' en die bevat naast One Way Love en Pretence nog twee nummers.

De ep komt uit als 12” split vinyl samen met ‘Conversations’ van Pol Isaac, een geluidskunstenaar en hedendaagse componist. De ep wordt op 18 september voorgesteld op de site van Bolwerk in Kortrijk. Het wordt een multimediale voorstelling van negentig minuten die ingericht wordt door een collectief van kunstenaars.

Met de voorstelling willen de deelnemende kunstenaars cultuur hoog op de agenda zetten en evenementen opzetten, tonen dat ze graag willen optreden, willen performen. De voorstelling wordt een eigenaardig universum met soundscapes, muziek, visuals en beeldende kunst van enkele opkomende en gereputeerde kunstenaars waaronder Kurt Debrabandere, David Bruneel, Bram Terryn en Peter Van Ammel, literaire performances van Anneleen Van Offel, Siel Verhanneman en Mattijs Deraedt en illustraties van illustratrice Flore Deman (recent genomineerd voor de prestigieuze World Illustration Awards).

15 september 2020
Marc Alenus