Vijfentwintig jaar Toutpartout

Voorbeschouwing

Vijfentwintig jaar Toutpartout

Niet alleen de AB viert dit jaar een speciale verjaardag. In 2019 viert Toutpartout de vijfentwintigste verjaardag. Op 20 december volgt het afsluitende verjaardagsfeest, maar er is meer, veel meer!

In 2019 viert boekingskantoor Toutpartout de vijfentwintigste verjaardag. Na showcases op Eurosonic in Groningen, The Great Escape in Brighton en feestjes in de Charlatan, Café Café en de Vooruit staan ook nog een showcase op International Festival Forum met o.a. Stake en Whispering Sons in Londen en een verjaardagsfeest in Paradiso Amsterdam gepland. Daar komen op 4 december naast eerdergenoemde bands ook o.a. SX en Raketkanon de kaarsjes mee uitblazen. Het feestjaar wordt afgesloten met een afsluitende party in de concertzaal van Vooruit.

Maar eerst is er nog Autumn Falls. Dat maandenlange feest van de betere muziek, dat zich afspeelt van Oostende tot Luik, wordt afgetrapt op 24 september met de Chileense psychband The Holydrug Couple in de Botanique op 24 september. En we zeggen enkel dit: het zal de moeite zijn.

De laatste band die live de taart mag aansnijden, is Brutus. Die moeten we al lang niet meer voorstellen. De show in de AB is dan ook al lang uitverkocht. Wie geen tickets heeft voor wat nu al een legendarisch concert zal worden, zal moeten wachten tot het voorjaar van 2020 om hen nog aan het werk te zien.

Gelukkig is er ondertussen nog gelegenheid genoeg om mee te vieren met Toutpartout over het hele land. Op 27 september kan dat zelfs op drie plaatsen tegelijk. In het CCHA te Hasselt kan je die avond Joep Beving, Echo Collective en Maarten Vos aan het werk zien. In Atelier 210 in Brussel weerklinken die avond de donkere, Oegandese undergroundklanken van Nihiloxica (ook in Het Bos een dag eerder) en in CC Mechelen de neoklassieke tonen van Hugar en Guy Van Nueten (een dag later ook in De Grote Post in Oostende).

De avond van 7 november in de Botanique met Fontaines D.C., Girlband en The Claque is ook al lang uitverkocht, net als de avond met Emma Ruth Rundle op 2 oktober. Voor o.a. Kapitan Korsakov op 18 oktober en Vagabon op 22 oktober zijn er in die muziektempel nog wel plaatsen.

Uitkijken is het ook naar Kevin Morby en Ada Lea. Zij spelen zowel in De Roma in Antwerpen als in de Trocadéro in Luik. U raadt al waar u ons zal vinden. Zowel Morby als Lea brachten dit jaar prima albums uit met respectievelijk ‘Oh My God’ en ‘What We Say In Private’. Dit is dus meer dan een hoofdact en een voorprogramma, maar eerder een double bill.

Autumn Falls is dus weer goed voor elk wat wils. Het volledige programma vindt u hier. En het strafste is dat u voor een schamele €70 een combiticket hebt waarmee u overal naartoe kan. Waar wacht u nog op?

22 september 2019
Marc Alenus