Vijf keer nieuwjaar zonder countdown

Vijf keer nieuwjaar zonder countdown

Voor ons liever geen ouwe gouwe gourmet samen met de familie, van vuurwerk met de buren krijgen we spontaan de kriebels en aan de Kaai in Antwerpen tussen al dat feestvolk zien ze ons ook niet snel. Een stevige rave en niet te veel aftelgedoe, als het even kan. Speciaal hiervoor zetten we vijf niet te missen oudejaarsevenementen op een rij.

1. Skanken op zijn West-Vlaams

Niet vies van wat drum'n'bass of dubstep en zin om het nieuwjaar met een paar knallen in te zetten zonder blind en doof te worden van al dat vuurwerk? Dan raden we aan om vooral een ticket te kopen voor Invaderz vs Inceptionz in Het Entrepot in Brugge. De twee populaire labels nodigen voor nieuwjaar onder andere Turno en The Prototypes uit.

Invaderz vs Inceptionz (22.00-07.00) – Entrepot Brugge – Tickets vanaf 28 euro

2. Voor één keer wel een CURFEW

We huiveren nog na, als we terugdenken aan de tijden toen we nog een curfew kreeg van ons ma. Dit jaar kunnen we die angst voor eens en voor altijd overwinnen. Door tickets te kopen voor de nieuwjaarseditie van CURFEW in de Gentse Vélodroom. Daar dans je tot in de vroege uurtjes op de plaatjes van San Soda, Red D en Antal. Die negatieve bijklank van een avondklok zal hierna voor altijd verdwenen zijn.

CURFEW (23.00-07.00) – Vélodrome Gent – Tickets vanaf 31 euro

3. Eerste keer La Cabane

La Cabane, een nieuwe club in de buurt van Brussel, viert dit jaar de eerste jaarovergang. Om dit te vieren, konden ze natuurlijk niet anders dan er enkele stevige namen tegenaan gooien. Genodigden zijn onder meer DC Salas, Marina Trench, La Cabane-residenten en wij natuurlijk.

La Cabane (23.00-06.00) – La Cabane Watermael-Boitsfort – Tickets vanaf 9 euro

4. Raven in Limburg

De Muziekodroom in Hasselt staat deze oudejaarsavond in het teken van lokaal geweld. Lokaal, want alle dj’s komen uit Limburg. Geweld, want we zullen er letterlijk om de oren geslagen worden met techno, house en alles wat daarbij aansluit. Headliner van dienst is Goldfox, die we kennen van de sets in de late zaterdaguurtjes op Studio Brussel. Ook Cellini, technojonkie die de laatste jaren uit de voegen barstte en in 2018 nog de Redbull Elektropedia Award ‘Most Promising’ wegkaapte, staat te blinken op de affiche van ‘De Rave van Limburg’.

De Rave Van Limburg (22.00-06.00) – Muziekodroom Hasselt – Tickets vanaf 22 euro

5. De taalgrens over naar LINK

Naar Luik om te feesten. Het duurt wel even, maar je krijgt er ook wel wat voor in de plaats. LINK zet op oudjaar de deuren maar liefst tien uur lang open en nodigt onder andere Tom Hades en Ben Long uit om ervoor te zorgen dat het feestje daar vooral niet stilvalt. Hebben we meteen ook al die "nieuwe dingen proberen" van je bucketlist geschrapt.

LINK Festival NYE (21.00-07.00) – Le Pôle Image de Liège (PIL) – Tickets vanaf 17 euro

BONUS: Feesten tussen de treinen

One More Time organiseert dit jaar een feest tussen de treinen. Neen, niet gewoon in Ampère, de club onder Antwerpen-Centraal. Dit jaar is het echt te doen in het station zelf, nadat de laatste trein vertrokken is en voordat de eerste passagier ’s ochtends terug naar huis vertrekt.
Opgepast: op dit evenement tellen ze wel degelijk af tot het nieuwe jaar, maar hierdoor laten we ons niet weerhouden. Onder andere Jeroen Delodder en Superstylez zorgen voor dansbare plaatsjes, van Daft Punk tot Laurent Garnier.

One More Time (22.00-05.30) – Station Antwerpen Centraal – VIP-tickets vanaf 100 euro

27 december 2019
Annelies Rom