Vier niet-te-missen acts op KleinHouse

Voorbeschouwing

Twee maanden lang was Contrair dé nieuwe place-to-be voor nachtraven en kunstliefhebbers in Antwerpen. De deuren van de pop-up zijn nog maar net toegetrokken of de oprichters Yves Massignani en Thomas Van Praag zijn samen met vier vrienden al volop bezig met het volgende project..... Kleinhouse Open Air is een festival dat de beste elektronische muziek, beeldende kunst en culinaire lekkernijen als één totaalbeleving presenteert. En lang zal u er niet op moeten wachten want op 20 mei kan menig bezoeker zich volledig laten onderdompelen in Kleinhouse’s merkwaardige wereld van ongeziene, ongevoelde, ongehoorde en zelfs ongeroken sensaties.

Sterke man achter het festival, Yves Massignani heeft ook al vele jaren ervaring als DJ op zijn teller staan. Hij programmeerde samen met zijn team een indrukwekkende line-up van gevestigde waarden en opkomende talenten. Speciaal voor de curieuze muziekliefhebber selecteerde hij vier artiesten die je volgens hem moét beluisterd hebben. Vanzelfsprekend wordt de ervaring des te rijker als je deze acts live komt bewonderen tijdens KleinHouse Open Air 2017 op 20 mei. (line-up en tickets www.kleinhouse.be ) 1) Palms Trax

Producer maar vooral ongelooflijk straffe dj die sinds zijn passage op Kleinhouse Open Air 2016 helemaal is doorgebroken met oa. spots op MainStage Dekmantel Festival en ook Pukkelpop. Zeer veelzijdig en altijd focus op de dansvloer. Dat hij ondanks zijn jonge leeftijd (25) enorm veel muzikale bagage heeft bewees hij vorig jaar op Kleinhouse toen hij zijn set afsloot met de Belgische oerklassieker Outlander - The Vamp.

Track:

 

Boiler Room:

 

 

2) Roman Flügel

Producer die al ongeveer 20 jaar meedraait, maar toch nog altijd zijn stempel kan blijven drukken. Electro, techno, house, hij heeft in elk van deze genres een paar killer releases zoals Rocker  van Alter Ego uitgebracht.

We zijn ongelooflijk blij dat we deze held hebben kunnen strikken, en kunnen niet wachten tot hij onze MainStage vakkundig afbreekt.

Track:

 

 

3) Pender Street Steppers

Olijk duo uit Canada bestaande uit Liam Butler en Jack J. Laatstgenoemde had in de zomer van 2015 met Thirstin al een hitje te pakken, maar als Pender Street Steppers zijn de heren sinds hun passage op Dekmantel Festival 2016 echt aan de oppervlakte gekomen. Het duo heeft een zeer brede maar toch dansbare smaak, en hun sets lenen zich perfect om het publiek in de late namiddag klaar te stomen vooraleer de avond valt en onze headliners de decks overnemen. Fris en fruitig, zo zou ik hun stijl eigenlijk omschrijven.

Track:

 

 

4) Elias Mazian

Super sympathieke Nederlander die zich met reden één van “De School” residents mag noemen. Is daarnaast ook een zeer frisse producer met verschillende releases op Voyage Direct, het label van een andere gezellige Amsterdammer Tom Trago.  Heeft net een nieuwe release klaar voor dit label waarmee hij volgens mij echt potten gaat breken. One to Watch!

Track:

 

Naast deze en andere acts betekent KleinHouse Festival ook een avonturier op culinair vlak met insectenburgers, speciale bieren, diverse cocktails en foodtrucks met internationale en Vlaamse lekkernijen. Curieuze kunstliefhebbers kunnen zich vergapen aan het eindwerk van studenten van Sint Lukas en installaties van Michiel Helbich en Nachtcollectief.

12 mei 2017
Marc Alenus