Victories At Sea - terug van weggeweest

Victories At Sea - terug van weggeweest

In 2015 bracht de uit Birmingham afkomstige band het debuutalbum 'Everything Forever' uit. Dit zorgde voor enig succes en de band tourde met Editors en The Boxer Rebellion. Het debuut werd opgevolgd door enkele alleenstaande ep's, waarna de band stilletjes leek uit te doven.

Het werd stil rond Victories At Sea en het had weinig gescheeld of de band bestond niet meer. Frontman John-Paul White wist niet meer zo goed waarmee ze bezig waren: muziek maken omdat ze het graag deden of muziek maken voor het succes. Deze knagende gedachten zorgden ervoor dat White afstand nam. Uiteindelijk kon hij zich herpakken en werd er een bandwissel doorgevoerd. Nicholas Willis werd geïntroduceerd als nieuwe drummer en het Engelse trio ging voor enkele weken op tournee met The Boxer Rebellion.

Al deze gebeurtenissen zorgden ervoor dat de band steeds meer snakte naar het maken van nieuwe muziek en zo geschiedde. De ideeën waren aanwezig en de drie mannen trokken zich terug in Schotland en lieten de rust zijn werk doen. En die rust deed de puzzelstukken in elkaar vallen. Aan de afgelegen oevers van het Schotse Loch Fyne kregen ze een studio ter beschikking waar ze continu muziek konden maken. Veel druk legden ze zichzelf niet op. En dat bleek de juiste beslissing te zijn. Muziek en teksten kwamen als vanzelf en acht van de tien nummers zagen het levenslicht in Schotland.

In het najaar van 2019 brachten ze dan eindelijk drie singles uit. Eén daarvan was Quiet House en gaat over het verlangen naar een geliefde. Volgens White zit er in het nieuwe album één leidraad: de bewustwording dat je ergens buiten bent waar je de longen uit je lijf kunt schreeuwen zonder dat iemand het hoort. De buitenlucht deed de band overduidelijk goed en tijdens de periode in Schotland kon de band zich afsluiten van het dagelijkse leven en de doordeweekse job. En het resultaat mag er best wel zijn. Op 21 februari 2020 brengen ze het tweede album “Everybody’s Lost And All I Want Is to Leave” uit. Tegelijkertijd releasen ze ook de nieuwe single Follow You.

White liet weten zeer trots te zijn op het album, maar tegelijkertijd geen al te hoge verwachtingen te hebben. Grootste doel is om veel live te spelen en zo nieuwe mensen te leren kennen. Aan scoren in de ranglijsten denken ze niet. Maar ze hopen wel om dankzij deze plaat de kans te krijgen muziek te blijven maken.

18 februari 2020
Marjolein De Smet