#VervelingTroef - Parquet Courts - Before The Water Gets High (2018)

#VervelingTroef - Parquet Courts - Before The Water Gets High (2018)

Ook met verveling kan je een zevental dagen vullen.  Verveling hoeft niet altijd per se negatief te zijn. Door sommigen wordt het zelfs als therapievorm gepromoot. Iets wat voor ons dan ook weer niet hoeft, maar dat het soms prettig gestoorde muziek kan opleveren, dat is dan weer helemaal niet vervelend.

Voor wie stelt dat wij alleen maar graven in het verleden, ze dwalen! Wij delven ook gaarne in het heden en deze New Yorkse Parquet Courts worden al langer met veel enthousiasme gevolgd. Kleppers die muziek van vandaag brengen met invloeden uit het verleden die niet altijd meteen te duiden zijn, maar die wel juist zijn (The Fall, Wire, Ramones, Talking Heads).

Dit broeierige antipathieke anthem bevat een waarschuwing dat een potentiële Apocalyps nakend is, ook al wordt het hard ontkend. Zanger Andrew Savage weidt uit: "There's so many things people just can't be bothered to care about, let alone be prompted into militancy or action.”  Een quasi-verveelde song over verveling met in de hoofdrol een Omnichord, een klein elektronisch toetseninstrument, in 1981 uitgevonden door de Suzuki Musical Instrument Corporation. Het is gemakkelijk te hanteren en ook al te horen bij de Gorillaz-projecten, alwaar Damon Albarn het graag aansleepte alsook op 'Neon Bible' van Arcade Fire.

Verveeld kijken naar een nakende Apocalyps, het kan met de Parquet Courts. Van het uitstekende 'Wide Awaaaaake!' uit 2018 onder regie van DangerMouse.

29 september 2020
Laurens Leurs