Verse inlandse maatjes

Introducing

In de veelheid van alle nieuws en releases deze week, waren deze drie Belgische singles nog in de schuif blijven liggen. We rangschikten ze voor u van licht naar donker.

De eerste komt van Piano Club. Dit gezelschap bracht onlangs zijn album ‘Fantasy Walk’ uit en daaruit werd de zomerse single Esther gepeuterd, een song met de allure van de vroegere Banarama. Een vleugje zomerse disco (mag weer van Arcade Fire) en de stem van Lylou maken van hiervan een geheide hit.

Een pak herfstiger is de nieuwe single van Fär. An-Sofie De Meyer (zang, sampler) en Tim De Gieter (synths, beats, productie) mengen trap en witch house en mikken afwisselend op je edele delen en je strot.  Last Straw is de tweede single uit hun op 13 oktober te verschijnen album ‘Salute’.

En dan is er ook nog de debuutsingle van Fornet, het Limburgse antwoord op Whispering Sons en SUUNS. Nog meer doordrongen van de zwartste Chinese inkt dan de single van Fär klinkt Moonlit (B) met gitaren die naar de donkerste hoekjes van de kamer schieten, sneller dan gelijk welk zilvervisje. Gemuteerde vocalen schuren zich aan tegen een alles en iedereen negerende drum en dwarse synths. Op 8 september volgt een ep, maar de band is wel al live mee te maken op o.a. Absolutely Free Festival.

17 juni 2017
Marc Alenus