#Vaughanblues - The Vaughan Brothers - Long Way From Home (1990)

#Vaughanblues - The Vaughan Brothers - Long Way From Home (1990)

Een tijdje geleden kochten wij voor een prikje 'Strange Pleasure' uit 1994 van Jimmie Vaughan, hetgeen ons meteendeed besluiten om een weekje in te zoomen op het werk van de broertjes Vaughan, die in groepsverband, solo en met elkaar een behoorlijke catalogus op een hoogste kwalitatieve manier bij elkaar gebluesd hebben.

Superdeluxe was ook de broederlijke effort in 1990, toen ze iedereen verstomden met de geweldige plaat 'Family Style', die langs alle kanten het beste van beiden bood met straffe songs en spetterend gitaarwerk. Onze persoonlijke favoriet was, is en blijft Long Way From Home, een uptempo rocksong met fantastisch gitaarwerk en de lekkerste solo’s.

De productie van gezamenlijke vriend Nile Rodgers (daar is hij weer) was behoorlijk gelikt, maar de verf pakt tweehonderd procent. Bluesy als het moet, poppy als het kan. Spijtig dat het bij deze ene plaat bleef. Het zou er wellicht nog van gekomen zijn, ware er niet die fatale, nachtelijke helikoptervlucht op 27 augustus 1990. Hij had die avond opgetreden op het Alpine Valley Festival samen met bluescollega’s als Robert Cray, Buddy Guy en Eric Clapton.

Tragisch detail was dat de plaats in de helikopter bedoeld was voor Clapton, maar die was te laat op de luchthaven en de plek werd ingenomen door Stevie. Vaughan werd vijfendertig jaar oud. 'Family Style' was klaar en kwam postuum, later in 1990 uit.

Zet Long Way From Home luid en geniet!

5 maart 2021
Laurens Leurs