#Vaughanblues - The Fabulous Thunderbirds - Rock With Me (1980)

#Vaughanblues - The Fabulous Thunderbirds - Rock With Me (1980)

Een tijdje geleden kochten wij voor een prikje 'Strange Pleasure' uit 1994 van Jimmie Vaughan, hetgeen ons meteendeed besluiten om een weekje in te zoomen op het werk van de broertjes Vaughan, die in groepsverband, solo en met elkaar een behoorlijke catalogus op een hoogste kwalitatieve manier bij elkaar gebluesd hebben.

Vaak het transistorradiootje horen verschroeien voor het zaterdagse radiofestijn op BRT Radio 2 'Domino Deel 1', waar we 's avonds steevast vergast werden op de beste blues, rock en Americana (hoewel die laatste term nog niet ‘as such’ bestond). We maakten er als muziekhongerige jongeling kennis met The Blues Brothers, The J. Geils Band en The Fabulous Thunderbirds. De rock-‘n-roll-bluescats dus.

Rock With Me komt van de debuutplaat 'Girls Go Wild' en werd geschreven door zanger-harmonicaspeler Kim Wilson in een typisch gloeiende Texasstijl. De cool droop uit de gordijnen zoals ook blijkt uit deze clip opgenomen in Duitsland, ver voor de MTV-dagen, toen ze, in navolging van ZZ Top, kozen voor de vlotte rhythm-’n-bluespop die hen middels, MTV-clips hoog de Billboard 100 in katapulteerde.

Puur, onvervalst en Texasstyle met de zo herkenbare Fender Stratocaster van Jimmie Vaughan.

3 maart 2021
Laurens Leurs