#Vaughanblues - Stevie Ray Vaughan - Love Struck Baby (1983)

#Vaughanblues - Stevie Ray Vaughan - Love Struck Baby (1983)

Een tijdje geleden kochten wij voor een prikje 'Strange Pleasure' uit 1994 van Jimmie Vaughan, hetgeen ons meteendeed besluiten om een weekje in te zoomen op het werk van de broertjes Vaughan, die in groepsverband, solo en met elkaar een behoorlijke catalogus op een hoogste kwalitatieve manier bij elkaar gebluesd hebben.

En om een beetje uptempo te eindigen (zoals we ze eigenlijk het allerliefst horen): Love Struck Baby, dat de geest van Chuck Berry en T-Bone Walker ademt waarbij Stevie Ray Vaughan en zijn retestrakke Double Trouble-backinggroep een jukebox-vriendelijke song als eerste single uitbrengen van het straffe debuut 'Texas Flood'.

Ondanks de zware airplay die de song mocht genieten over de hele wereld, was dit toch niet onmiddellijk een “hit” in de ware zin van het woord. De hele lp 'Texas Flood' werd op goed drie dagen ingeblikt in een Thanksgiving-weekend in de studio van Jackson Browne in Los Angeles. Browne had hen ontdekt op het Montreux Jazz Festival in 1983 en nodigde hen uit om gratis bij hem te komen opnemen. De demo’s werden opgepikt door John H. Hammond, een talentscout die eerder ook al Aretha Franklin, Bob Dylan en Bruce Springsteen op zijn konto had staan.

De solo van Love Struck Baby werd live steevast Hendrix-style met de gitaar achter het hoofd gespeeld. Twee minuten en negentien seconden duurt het nummer. Lang genoeg om de opwinding naar een hoogtepunt te leiden. De tekst werd geschreven op de avond dat Vaughan en zijn vrouw Lenny bij elkaar introkken: “Well I'm a love struck baby I must confess / Life without darlin' is a solid mess”.

7 maart 2021
Laurens Leurs