#Vaughanblues - Jimmie Vaughan - Boom Bapa Boom (1994)

#Vaughanblues - Jimmie Vaughan - Boom Bapa Boom (1994)

Een tijdje geleden kochten wij voor een prikje 'Strange Pleasure' uit 1994 van Jimmie Vaughan, hetgeen ons meteendeed besluiten om een weekje in te zoomen op het werk van de broertjes Vaughan, die in groepsverband, solo en met elkaar een behoorlijke catalogus op een hoogste kwalitatieve manier bij elkaar gebluesd hebben.

Waar het mee begon was, zoals hoger gesteld, 'Strange Pleasure', een soloplaat van Jimmie Vaughan (Dallas, °20 maart 1951), de oudere broer van Stevie Ray en, vreemd genoeg zo ver in zijn carrière, zijn allereerste soloplaat. Jimmie Vaughan was al vroeg gebeten door de muzikale microbe en speelde, zonder veel bijval, in diverse garagerockgroepen, hetgeen hem deed besluiten om op negentienjarige leeftijd te verkassen naar Austin om zich op de blues te gooien. In 1974 ontmoette hij zanger Kim Wilson om The Fabulous Thunderbirds te vormen, maar daarover later deze week meer.

Jimmie Vaughan is een Fender Telecaster-adept en Fender beloonde hem in 1997 met een eigen Stratocastermodel. Na het onfortuinlijke helikopterongeval van Stevie Ray in 1990, trok Jimmie zich een hele tijd terug uit de muziekbusiness, maar in 1994 volgde dan toch het solodebuut met het heerlijk wegtikkende Boom Bapa Boom in een coproductie met Nile Rodgers, die wel vaker een rol speelde in de carrière van de Vaughan Brothers, maar ook daarover later meer.

1 maart 2021
Laurens Leurs