Vandaal - Triomf

Vandaal - Triomf

V∆ND∆∆L klinkt als de naam van een hiphopgroep met gewelddadige street credibility, maar vergis je niet: de band brengt met Triomf een gevoelige song die niet zou misstaan op het repertoire van Diggy Dex of Stan Van Samang.

Zanger en songschrijver Nick Martinet is van vele markten thuis en voor Triomf liet hij zich inspireren door de vele, vaak ongehoorde verhalen van gewone mensen die met een zware tegenslag te maken krijgen, maar toch de moed vonden om terug te vechten en zich niet lieten kisten.

Voor de videoclip riep V∆ND∆∆L op om zulke verhalen te delen met de hashtag #niemandkrijgtonsklein. Enkele van die verhalen zijn te lezen op de website en toegestuurde foto’s werden verwerkt in de videoclip.

De song zelf klinkt, mede door de inbreng van Manic Youth als een eigentijdse Nederlandstalige popsong met een enorm catchy refrein en een Gers Pardoel-achtig rapgedeelte. Triomf werd, mede door de inbreng het soort nummer dat enorm hoge ogen zou kunnen gooien tijdens De Warmste Week, de Rode Neuzendag of aanverwante initiatieven. Het nummer is autobiografisch, wat de geloofwaardigheid zeker ten goede komt.

21 juni 2020
Marc Alenus