Van 3 t/m 16 oktober 2016

Concertgids

Op volle toeren draait het hele concertcircus weer. En dus wordt het u lastig gemaakt wat keuzes betreft. En dan treden wij voor het voetlicht en geven u alvast de voorzet. Inkoppen moet u zelf nog doen. O ja, ook de gratis tickets zijn er weer. ’t Is maar dat u het weet.

Wie: SWANS

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 6 oktober 2016

Wat: De oorverdovende band rond Michael Gira tourt nog een laatste keer in de huidige vorm.

Waarom: Omdat Swans de live reputatie altijd waarmaakt en het de laatste keer is dat u deze monolitische show kan meemaken. Maar ook omdat het voorprogramma, Anna Von Hausswolff, alleen al uw geld waard is.

Wie: OBIE TRICE

Waar/Wanneer: Kunstencentrum Vooruit, Gent / 7 oktober 2016

Wat: Gangsterlessen uit Detroit

Waarom: Obie Trice werd begin jaren 2000 ontdekt door Eminem en mocht toen ook zijn handtekening zetten bij Shady Records. Dat heeft hem vrienden (D12, Proof, Timbaland, Dr. Dre) maar blijkbaar ook vijanden opgeleverd. Op nieuwjaarsnacht werd hij beschoten tijdens een ouderwetse drivebyshooting en miste een kogel letterlijk op een haar na zijn hersenen. Die kogel zit tot op de dag van vandaag in zijn hoofd als een herinnering aan het gangsterleven in Detroit. Vandaag is Trice volwassen geworden en gaat hij zijn eigen weg, onder zijn eigen label. Een nieuwe plaat is in de maak, dus komt hij in de Vooruit zijn vorig jaar verschenen 'The Hangover' voorstellen. Koppijn dus, door verschillende oorzaken.

Wie: SIVERT HØYEM

Waar/Wanneer: De Casino, Sint-Niklaas/ 8 oktober 2016

Wat: Tijdloze rocker, gevoelige singer-songwriter, zachtmoedige, melancholische crooner en schuimbekkende duiveluitdrijver all-in-one.

Waarom: De Noor speelde in het voorjaar een concert op topniveau in de Botanique en is nu nog eens zo vriendelijk om terug te komen. De emoties dreven in maart door de Orangerie en werden enkel overtroffen door de energie en de diepgang, die Sivert Høyem en zijn band tentoonspreidden. Deze man verdient al jaren een ruimer publiek. Kom af en verspreid de Blijde Boodschap daarna zelf, als u ons niet gelooft.

Wie: BRYAN FERRY

Waar/Wanneer: Stadsschouwburg, Antwerpen / 11 oktober 2016

Wat: Ooit frontman van Roxy Music, nu vooral icoon van zichzelf. Every inch a gentleman die er anno 2016 nog altijd staat.

Waarom: Een stevige setlist met zesentwintig nummers is waar Ferry nu mee op tournee is. Daaronder vind je de allergrootste klassiekers van Roxy Music (Let’s Stick Together, Love Is The Drug, …) en eigen prachtnummers als Don’t Stop The Dance en Slave To Love en. De vraag is dus eerder: waarom niet?

Wie: WHITE DENIM

Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout / 13 oktober 2016

Wat: Dub, psychedelische rock, blues, punk, progrock, soul, jazz, experimentele rock gebundeld in vier jonge kerels.

Waarom: Jammen zou je het kunnen noemen, maar tegelijkertijd is het elke keer weer zoveel meer. Concerten, die je van start tot einde op de toppen van je tenen houden; gitaren, die je alle kanten van de zaal doen zien; het is telkens weer een genot om dit bandje zich te zien uitleven in hun muziek. Verwacht geen grootse show; ze beperken zich over het algemeen tot de hen toegewezen tegel, maar muzikaal laten ze je de hemel horen en zien.

Zoals hoger al vermeld mogen wij weer GRATIS TICKETS uitdelen. Deze keer is de Botanique de gulle gever. You know the drill: een mailtje naar win@damusic.be met als onderwerp de naam van de band + datum concert en je bent al goed op weg. Deze keer geven we duo’s weg voor Tsar B (5/10), Augustines (12/10) en Twin Peaks (28/10). Mailen maar!

2 oktober 2016
Marc Alenus, Joris Robroeck, Patrick Van Gestel, Robbe Van Petegem, Geert Verheyen