VAAGue - Kintsugi ft. Le Motel

VAAGue - Kintsugi ft. Le Motel

Het was Damien Waselle van [PIAS!] België die de twee bij elkaar bracht.

Komend najaar verwacht VAAGUE (jazzdrummer Antoine Pierre’s elektronische soloproject) een tweede ep. Als voorbode verschijnt een samenwerking met de Brusselse producer/dj Le Motel. Kintsugi is een nummer vernoemd naar de Japanse kunstvorm, waarbij gebroken vazen en potten vakkundig hersteld worden.

Vanaf de eerste noot duik je in een trippy drumbeat, begeleid door geluiden van waterbewegingen - vervormd, ratelend, klikkend. Plots komt de bas binnen, benauwend als een vloedgolf die in de verte te zien is. Een melodie krijgt vorm, minimalistisch, maar dansend met de drums om de golf te verwelkomen. Als een kort moment van rust voor de storm verdwijnen de bas en de akoestische ritmes. De melodie resoneert, ergens in de mist. Maar dan is de golf daar: de bas valt weer in en de akoestische drums maken plaats voor drummachines in een UK-elektropartij.

Je wordt duizelig, je dansbrein wordt geprikkeld en plotseling word je verrast door de terugkeer van de akoestische drums die zijn rechten terug opeist en het hele stuk ermee doet verdwijnen, als een wakende droom.

1 april 2022
Marc Alenus