daPremière Urbex - Steam

daPremière Urbex - Steam

In september komt het derde album van URBEX er aan. Beluister nu al de eerste single.

‘Suspended’, het derde album van URBEX is de eerste “live recording” van de avontuurlijke groep in z’n vijfjarige bestaan. Voor het originele repertoire liet bandleider en drummer Antoine Pierre (ook van TaxiWars) zich inspireren door de atmosfeer van Miles Davis’ iconische plaat ‘Bitches Brew’ (1970). ‘Suspended’ werd opgenomen in de prestigieuze Studio 4 in Flagey in januari 2020, tijdens een eerste publieke voorstelling.

De muziek klinkt groovy en bruisend, als een ware uitbarsting van energie en klanken. Soms als in een trance, maar even vaak opstijgend richting een verbluffende climax: Antoine creëert rijke en gelaagde arrangementen die vanuit zachte sferen, bijna neigend naar leegte, weten te ontpoppen tot muzikale extases. Hij speelt, kortom, niet zelden met de verwachtingen van de luisteraar.

Maar zouden we niet de muziek zelf laten spreken? Eerste single Steam geeft beter dan wat ook een idee over wat je van ‘Suspended’ mag verwachten. De single komt morgen, vrijdag 19 juni, uit, maar je kan hem hier al helemaal beluisteren. Een verkwikkende stoombad van zes minuten, daar zegt toch niemand nee tegen?

18 juni 2020
Marc Alenus