Uncle Wellington - Waves

Inlandse Maatjes

Vandaag, vrijdag 4 mei, lostte Uncle Wellington de derde single van de in oktober verschenen plaat ‘The Faster I Waltz, The Better I Jive’. Het is in deze single dat de titel van de plaat opduikt.

Waves is een speelse, bevreemdende single over de transformaties die een mens ondergaat – zowel emotioneel als fysiek – na een ingrijpende gebeurtenis. De kleine monsters die in je leven sluipen op die belangrijke momenten waar je geen controle over hebt.  

Dat komt tot uiting in de animatieclip door Larissa Viaene, een beeldend kunstenares en illustratrice voor wie lieve kleine monsters geen geheimen hebben. Dit jaar nog was ‘Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn’ van Siel Verhanneman, met illustraties door Viaene, de best verkopende bundel tijdens de Poëzieweek. De animatie is van de hand van Sophie Vanhomwegen.

De single werd geproducet door Filip Tanghe (o.a. Balthazar, Soldier’s Heart) en gemasterd door Frederik Dejongh (o.a. Eefje De Visser, Hooverphonic). Vrolijke handclaps en een huppelende bas proberen Oosters aandoende blazers en snaren te verjagen en dan is er natuurlijk ook die bezwerende stem van Frie Mechele die deze eigenwijze cocktail tot een betoverende ervaring omtovert.

Waves  gaat gepaard met de Wavestour die de band vanaf 10 mei doorheen het Verenigd Koninkrijk zal leiden. Daarna stelt de band de nieuwe single voor in België en Nederland:

Waves Tour

10.05 Bristol, UK - The Old England

11.05 Deal, UK - The Lighthouse

12.05 Keighley, UK - The Exchange

13.05 Manchester, UK - The Thirsty Scholar

19.05 Oostende, BE - Radio Onderstroom

19.05 Amersfoort, NL - Lepeltje Lepeltje Festival

27.05 Edegem, BE - Sound Of Science Festival

 

4 mei 2018
Marc Alenus