Uncle Wellington - Orange Walk

Inlandse Maatjes

Van al onze nonkels is Uncle Wellington de meest creatieve.

De band rond Frie Mechele heeft een nieuwe single. Voor Orange Walk trokken ze naar Orange Walk Town, hoofdstad van het Midden-Amerikaanse land Belize (vroeger Brits Honduras).

Orange Walk is een opwindende plaats vol zweterige dreiging op de grens met Mexico en Guatemala; een plaats voor zowel passionele als destructieve liefde. Die dreiging, passie en hang naar het destructieve spreken dan ook uit de single die bezwerende zang koppelt aan ter plaatse opgenomen, opzwepende Garifunadrums, bezwerende nachtelijke noise van de evenaarsstad en overstuurde altviolen. Een roep om met je ogen dicht in het diepe te duiken en alles los te laten.

Filip Tanghe (Warhaus en Balthazar) deed de productie en John Davis (Nick Cave, Gorillaz) was verantwoordelijk voor de mastering in de Metropolis Studio te Londen. De clip werd gemaakt door Jeroen Mylle die met een analoge VHS-camera, oranje verf, zwarte zijde, Chinese inkt en een gebroken spiegel aan de slag ging om de duisternis van de single te capteren.

Op de single volgt een tournee door eigen land en het VK. De Belgische data zijn:

13/10 MAAK, Knokke (BE) - Try-out

31/10 MAS, Antwerpen (BE) - Expo 'Instinct'

01/11 Reveil, Deerlijk (BE)

08/11 Pand.A, Kortrijk (BE)

18/11 Charlatan, Gent (BE) – Kontzert

26/12 Monk, Brussel (BE)

11 oktober 2018
Marc Alenus