UMM / Haubi Songs - Luzern

Inlandse Maatjes

UMM / Haubi Songs - Luzern

Er zijn al vele mooie relaties gegroeid tussen lokale jongeren en Erasmus-studenten, maar die tussen Umm en Haubi Songs is wel speciaal.

Lisa Daelemans van de Belgische band Umm studeert in Gent. Daar dook op een dag ook Nick Furrer, de drummer van de Zwitserse band Haubi Songs op als Erasmusstudent. Tussen de twee ontstond een mooie vriendschap en die resulteerde uiteindelijk in de single Luzern.

Furrer nodigde Umm uit om naar Zwitserland te komen. Daar traden ze niet alleen samen op, maar wisselden ze ook ideeën uit die tot deze single leidden. De ontstaansgeschiedenis van de song werd gedocumenteerd door From Play To Rec en kan je hier zien:

Wat begon als een loopje uit een keytar en een afrobeatje transformeerde in de studio tot een complexe, maar betoverende song met jazzy drums, glinsterende gitaren, speelse elektronica, een vleugje piano en speelse vocale harmonieën (vooral van Roos Denayer en Daelemans, maar ook van Furrer). De tekst is geïnspireerd op het boek ‘Invisible Cities’ van Italo Calvino.

Geniet van de afgewerkte single en voorloper van de tweede ep hieronder.

16 december 2018
Marc Alenus