UMM - Come Undone

UMM - Come Undone

De Belgische band presenteert op 21 oktober debuutalbum 'Deep Sea Diver'.

Na Carry You is Come Undone de volgende single uit het aankomende album van UMM. De song vertelt over de hartverscheurende keuze om iemand voorgoed te verlaten en de twijfels die daarmee gepaard gaan. "Deep sea diver / ... /  Don't you sink too deep". Welke innerlijke stem is het sterkst?

Op de nieuwe single zijn de invloeden van Julia Holter, Warpaint, Beach House en Loma duidelijk te horen. Ontwaren we zelfs niet een beetje Hanne Hukkelberg, de artieste waarvoor UMM mocht openen in De Roma, zo’n drie jaar geleden? Hoe dan ook, de combinatie van een zwoele groove waarop zowel elektronische als akoestische instrumenten drijven is behoorlijk betoverend.

Samen met regisseur Jorick Buurstra, die deel uitmaakt van het Rotterdamse filmcollectief Rauwkost-Collective, en drone-o-batics (drone cinematografie) sloegen ze de handen in elkaar om bij de song een visueel sprookje te maken. Een broeiend hete zandvlakte is het decor voor wat zich aftekent als een bevreemdend verhaal tussen "the good and the bad".

12 september 2022
Marc Alenus