Uma Chine - Screens

Inlandse Maatjes

Nele De Gussem kent u al van Maya’s Moving Castle, Future Old People Are Wizards en Inwolves, maar ze heeft nu een nieuwe band Uma Chine  en daarvoor verzamelde ze het beste uit de Gentse jazz- en popscene.

De zussen Rana en Sherien Holail Mohamed haalde ze bij Binti omwille van hun zwoele, magische stemmen. Drummer Simon Raman (Steiger) en bassist Nils Vermeulen (Jakwa) brengen hun experimentele jazzachtergrond mee en met toetsenist Koen Quintyn (St. Grandson) kwam een synthwizard aan boord.

Hoe al die invloeden samenkomen, hoort u in de eerste single Screens. Die klinkt verleidelijk en spannend tegelijk met de fluwelen stemmen van de drie zangeressen die fladderen tussen onverwachte hagelbuien van drum en zoemende elektronica en heeft een ongewone opbouw. De clip geeft de track nog een extra, psychedelisch laagje en lijkt een verfilming van beelden van de band op een tv-scherm.

Screens is de verre voorloper van een eerste album dat in februari 2019 uitkomt bij Starman Records, maar live al te horen is. Bijvoorbeeld op 9 juni in de Kleine Kunst te Gent en op 18 juli in café Blond tijdens de Gentse Feesten.

2 juni 2018
Marc Alenus