TWOFVCE - Taikongren

TWOFVCE - Taikongren

TWOFVCE trekt naar Mars.

TWOFVCE, de semi-elektronische band bestaande uit vier Antwerpse muzikanten Antwerpen leerden we eerder dit jaar kennen via het funky After This. Mo Clinton, J. Grant, Julian Sheffield en John Westminster gebruiken veel elektronica en samenzang en blenden dit met gitaren, licks en solo's. Ze leggen eclectische grooves neer die mikken op de dansvloer, maar elk nummer vertelt ook een verhaal.

Zo beschrijft Taikongren, de tweede track van de rework van de ep ‘Okinawa’, de gedachten van een ruimtereiziger op weg naar Mars, met als doel de planeet te koloniseren. De catch is dat het een one-way rit is, de astronaut zal nooit naar aarde terugkeren.

De inspiratie komt van het Mars One project dat vier mensen richting Mars wil sturen in 2026. De selectieprocedure en training van de kolonisten en de reis naar Mars en de vestiging op de planeet zullen wereldwijd uitgezonden worden als een reality-televisieprogramma, maar veel wetenschappers twijfelen aan de haalbaarheid van het idee.

Dat weerhoudt TWOFVICE niet om er een feestje van te maken. Taikongren start met repetitieve gitaarlicks en droge beats, maar langzaamaan maakt de raket zich los van de aarde en even later lijkt de band gewichtloos naar de dansvloer te zweven. Zweef met hen mee:

31 oktober 2020
Marc Alenus