Tusky

Introducing

Momenteel is er in België een overvloed aan goede bands; meer bands dan kansen. Hopelijk zal het iniatief "lokale helden" eind april elke Belgische band aan een podium weten te matchen. Met die overload vergeten we soms al eens te kijken naar wat er allemaal in de landen om ons heen aan de hand is; naar het Nederlandse Tusky bijvoorbeeld.  

Tusky

Deze punkrockband komt uit Ablassardam en bestaat uit de voormalige John Coffey-leden Alfred Luttikhuizen (zang, gitaar) en Christopher Van Teijlingen (bas), voormalig John Coffey-gitaar-tech Sjors Van Reeuwijk (gitaar) en drummer Bas Allein Richir. De band wist onder meer door de grote prijs van Nederland (ieder weekend in een andere stad optreden) de weg naar het grote publiek te vinden. Natuurlijk zullen de karakterkoppen van Alfred en Christopher er ook wel voor iets hebben tussen gezeten, maar toch...

Sinds vorige maand ligt debuutalbum 'Rated Gnar' in de winkel, waarop Tusky het beste van punk en rock van eind jaren negentig combineert; denk Foo Fighters en Jimmy Eat World. Ook Offspring komt best in de buurt. Negen straightforward punkrocknummers met kop, staart en spannend middenstuk. 

Het album heeft in elk geval een heleboel deuren geopend. Landgenoten, die wel eens een festival aandoen in Nederland, kunnen hen onder andere tegenkomen op  Dauwpop, Jera On Air, Nirwana, Zwarte Cross, Dijkpop, Sniester, enz. Wil je de volledige festivallijst erop nalezen of de geweldige videoclips van de band bekijken dan kan je terecht op de fonkelnieuwe webstek.

En nu afwachten hoe lang het duurt eer we hen hier in België op een podium vinden... 

3 april 2018
Bert Gysemans