Turntable Releases

Achtergrond

Welke albums en compilaties houden ons ‘s nachts wakker en doen ons beendergestel meer dan eens beven. We vatten het graag voor je samen in onze turbo turntable releases. Dit mag je zeker niet over het hoofd zien:

Turntable Releases



Sinds ‘From Here We Go Sumblime’ houdt The Field ons met kleine loopjes en bezwerende beats in een niet te stoppen cadans. Iets nieuws doet de naar Berlijn geëmigreerde Zweed Axel Willner niet op het vierde album ‘Cupid’s Head’, maar zijn werk blijft wel betoveren. Als een kamerplantje onderga je de trip tot wanneer No. No ... ons met stuiterende samples en een grillige ondertoon uit onze droom haalt. Het hoogtepunt op een alweer prima plaat. (Kompakt)

Het broederlijke duo Tom en Ban Page verloor zijn spatiebalk, maar verrast wel als RocketNumberNine met ‘MeYouWeYou’. Je vond hen beiden eerder terug in het ambient/elektronicacollectief Rothko en die richting zetten ze verder met hun eigen, ruwere project. Je hoort invloeden van krautrock, hiphop en jazz. Soms gaat het er rustig aan toe, maar des te vaker laten ze hun tanden zien. Four Tet en Radiohead zijn meer dan liefhebbers. Dat zegt al voldoende, niet? (Smalltown Supersound)

Zeven jaar hebben we moeten wachten op het tweede album van Deetron. Op ‘Music Over Matter’ nodigt hij vrienden als Hercules and Love Affair, Seth Troxler, Ben Westbeech, Fritz Kalkbrenner, Simbad en onze eigenste Delv!s uit. De karavaan aan mooie namen kan echter niet verbloemen dat het geheel wat inspiratieloos klinkt. De makke elektroproducties worden wat opgesmukt met vleugjes Chicago house, maar van een nieuwe revelatie is zeker geen sprake. Toch zullen een aantal singles het ongetwijfeld goed doen op menige dansvloer. (Music Man)

Het Ideal Audio-label van de Duitse Oliver Huntemann bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd met een compilatie. Ideaal materiaal voor diegenen die in trance raken van donkere en bijzonder minimalistische techno. Werk krijg je van Andreas Henneberg, André Winter, The Glitz en uiteraard Huntemann zelf. Maar de kroon op het werk komt alweer van Extrawelt. (Ideal Audio)

25 december 2013
Koen Van Dijck