Turbo Turntable releases

Achtergrond

Goede albums en compilaties die je klaarstomen voor de party, je soigneren na het feest of je zelf aan de slag laten gaan op je eigen rave, wij verzamelen ze hier in onze Turbo Turntables Releases-rubriek. Een kleine greep uit het aanbod.

Turbo Turntable releases



Misschien eerst even terug in de tijd? De internationaal gelauwerde muziekdocumentaire The Sound Of Belgium moeten we allicht niet meer voorstellen. Na een eerste, bijzonder geslaagde verzamelaar wordt dit keer weer in de archieven van de Belgische, elektronische muziek gedoken. Niet alleen de hitjes (Beats Of Love van Nacht Und Nebel, Flesh van A Split Second, Ibiza van Amnesia, ...) maar ook te (her)ontdekken nummers van Lio, Telex, 2 Belgen en Frank De Wulf staan op deze vier cd’s tellende compilatie. Van de jarenzeventigexotica van Ramses Ballet (Lou Deprijck) over de rave van Quadrophonia en de trance van At The Villa People. Interessant, onmisbaar en dolle pret voor wie de hits al lang kent. (News)

Deep house is al een hele tijd dé rage in clubland. Met wisselend succes overigens. Wie nog een saxofoon durft gebruiken dezer dagen verdient verbanning naar de maan. Maar af en toe waait er nog iets binnen waar we wel enthousiast over zijn. Zoals deze Dance Spirit. Zeer melodische deep en tech house, die zowel voor de dansvloer als voor de cocktailbar gemaakt lijkt. Op ‘The Sun Also Rises’ staan bijdrages van onder meer Jay Tripwire en Shawni. Zeer genietbaar. (Supernature)

Iets experimenteler is ‘Centrum’ van Bambounou. De jonge Parijzenaar werd al snel opgepikt door de Modeselektor-jongens en brengt nu een tweede album uit op hun 50Weapons label uit. Technoklanken scheppen een wonderlijk universum terwijl hij beats in alle richtingen katapulteert of ze net met zware dreunen voorbij laat marcheren. Het wordt allemaal met de nodige variatie gepresenteerd waardoor dit een - we wikken onze woorden - “toegankelijk” album is geworden. Aanrader. (50Weapons)

Net zoals Sniff voor eeuwig Marco Bailey zal achtervolgen, zo denkt iedereen bij Butch ook meteen aan het vrolijke zomerhitje Amelie. Dat de Duitser ook iets donkerder uit de hoek kan komen toont hij uitgebreid op deze Watergate18-mixcompilatie. Behoorlijk diep werk van Ricardo Villalobos, Minilogue, Martini Brös, Marcel Dettmann, Heiko Laux en minder bekende artiesten die we met veel plezier ontmoet hebben. Dat hij een zwak heeft voor meestal niet veel om het lijf hebbende, stoere vocalen nemen we erbij. (WordAndSound)

U hebt het graag donker en hard? Dan kan deze Joseph Capriati u nog iets dieper de kelders in leiden. Deze Italiaanse technoman draait al enkele jaren mee aan de top, dankzij releases op Adam Beyers Drumcode-label. Op deze tachtigste (!) verzamelaar van Fabric haalt hij zwaar geschut boven van 2000 and One, Gary Beck, Johannes Heil en Recondite. Wie bekend is met die namen weet dat dit het echte spul is. Dit plaatje dreunt dan ook aan een stuk door alle vezels van je lijf heen. Lekker! (Fabric Records)

Even uitblazen nu? Jon Hopkins weet perfect hoe dat moet. Op LateNightTales laat hij mooie klankjes los van onder meer Darkstar, Teebs, Holy Other, Nils Frahm, Jonsi & Alex, A Winged Victory For The Sullen en Bibio. Met daarbovenop af en toe een scheve danspas van Letherette en Health. Heerlijk spul om je afgepeigerd met een glas in de zetel te laten ploffen. Iets wat we bij deze ook in werkelijkheid doen. (Night Time Stories)

14 februari 2015
Koen Van Dijck