Turbo Turntable Releases

Achtergrond

What’s hot and what’s not in de dj booth? Wij pikken er maandelijks enkele enkele albums en compilaties tussen uit die je al dan niet mag missen. Een overzicht:

Turbo Turntable Releases



Een klinkende naam in de wereld van minimal techno, maar als Gui Boratto deze richting blijft uit gaan dan zien we hem binnenkort terug als vaandeldrager van de edm-scene. ‘Abaporu’ is zijn vierde album en het meest ongeïnspireerde tot nu toe. Joker gaat aan de haal met de synths van Anne Clark, Please Don’t Take Me Home is gedrenkt in slappe exotica en de funk in Get The Party Started is zo treurig als een verwelkt bloempje. Ook verderop klinken de beats gemakzuchtig en de trancy-handjes-de-lucht-synths te voorspelbaar. Hopelijk keert de wind snel. (Kompakt)

De laatste Cocoon compilatie (‘N’) is al een tijdje uit, maar wederom de moeite om alsnog in huis te halen. Twaalf tracks die diep de krochten in duiken van hallucinogene techno en bronstige housebeats. Met werk van Julian Perez, Markus Fix, Aril Brikha, Lucy, Villanova en anderen. Verslavend spul waarbij je al dansend ver weg droomt. (Cocoon Recordings)

Ook een opvallende release is de 10yrs Systematic-compilatie. Geen “best of” maar stuk voor stuk nieuwe en nooit eerder uitgebrachte tracks. En ook daar zitten pareltjes tussen. Luister zeker naar Stephan Bodzins eerste solonummer in zes jaar, Robert Babicz, Audiojack, Martin Landsky, Dusty Kid, Jimpster en het Belgische duo Spirit Catcher dat tussen alle melodische techno door voor een zeer geslaagde housetrack zorgt. Deze verzamelaar is de kers op de verjaardagstaart van het kwaliteitslabel. (Systematic Recordings)

Na ‘The Pink Collection’ en ‘The Blue Collection’ voegt Eskimo Recordings een kleurtje toe aan het gamma. ‘The Green Collection’ bevat verrassend fris werk van niet altijd de bekendste artiesten. Het geheel schippert tussen boogie (Knight One), indietronica (Alexander Skancke), balearic (Horixon), after hour house (Vinny Villbass, Trulz & Robin), nu-disco (Nteibint, Blende) en een voorzichtig uitstapje naar elektro (Man Power). Onze favoriet uit de reeks tot hiertoe. (Eskimo)

9 november 2014
Koen Van Dijck