Tsar B - Auwtch

Tsar B - Auwtch

Zo mooi dat het pijn doet.

De Belgische, klassiek geschoolde violiste, autodidact producer en singer-songwriter Tsar B is terug met Auwtch, de opvolger van eerdere singles cruel en trophy (feat. Reinel Bakole). Het is een voorsmaakje van een project dat we begin volgend jaar mogen verwachten.

Auwtch verwijst naar de fijne lijn tussen pijn en verliefdheid, een expressie van hartzeer en het gevoel van liefde. Het nummer werd geschreven op de dag dat Justine Bourgeus vlak voor de pandemie verliefd werd. Maar zoals dat vaker het geval is, duurde de liefde niet eeuwig. Auwtch is een nummer voor romantici, voor liefhebbers van verfijnde alt-pop zoals die van iamamiwhoami, Bat For Lashes of Empress Off.

De videoclip werd geregisseerd door Lennert Madou, een goede vriend en eveneens regisseur van de concertfilm "Les Diners De Gala" die Tsar B in maart 2021 uitbracht. In de video laat de artieste de meest toegewijde romantische versie van zichzelf zien, op weg naar het hart van haar geliefde, wetende dat ze meerdere obstakels zal moeten overwinnen.

Het filmen gebeurde in dubbele snelheid, want het resultaat toont Tsar B die de tekst van het nummer perfect meezingt in slow-motion.

15 september 2022
Marc Alenus