#TrommelaarsDeluxe - Steve Gadd

#TrommelaarsDeluxe - Steve Gadd

Maak kennis met de beste drummers, die u nog niet (goed genoeg) kende en die mee aan de grondslag lagen van dikke, vette hits, maar waarvan u het amper wist. Een weekje tromgeroffel en cimbaalgezinder op het hoog(ste) niveau.

Rochester NY, 9 april 1945

50 Ways To Leave Your Lover - Paul Simon

Eén van de meest beroemde drumpartijen vind je op 50 Ways To Leave Your Lover en de verantwoordelijke trommelaar is Steve Gadd, een studio- en sessieveteraan die geboekstaafd staat als de meest opgenomen drummer in studio. Op zijn elfde al zo subliem dat hij mocht meespelen met Dizzy Gillespie en met jeugdvriend Chick Corea in talloze groepen, maar hij verkoos het studiowerk boven het touren en is aldus te horen op het werk van Paul Simon, Steely Dan, George Benson, James Brown, Al Jarreau, Rickie Lee Jones, James Taylor, Joe Cocker en Eric Clapton.

Gadd is de bedenker van de unieke maatvoering in 50 Ways To Leave Your Lover. Gek genoeg was de basis geschreven op een Rhythm Ace, een elektronische drummachine. Gadd deed er zijn eigen, unieke ding mee. Collega-drummer Carl Palmer (van Emerson Lake & Palmer) beschouwt het als de beste drumpartij ooit gehoord. Voor de drummer en de kenners: Gadd was de eerste die twee grote tomtoms aan elkaar vastmaakte en gebruikte als floortoms.

Als extraatje krijg je van ons een stukje drumclinic, waarin Gadd toont hoe het moet.

Foto: moderndrummer.com

20 juni 2020
Laurens Leurs