Trixie Whitley - Heartbeat

Inlandse Maatjes

Op 5 en 6 mei staat Trixie Whitley op Les Nuits en ze brengt al minstens een nieuwe single mee. Gisteren deelde ze Heartbeat, een van de nieuwe nummers op haar aankomende album dat ze bij elkaar schreef in het voorbije jaar.

Voor de plaat trok de zangeres naar Brooklyn, NY. De opnames van de plaat gebeurden er onder het alziend oog van Little Shalimar, de man die bekend is voor zijn werk met Run The Juwels. Het artwork bij de single is van Sophie Loloi, een grafisch kunstenaar uit Chicago. Verder is er nog niet veel geweten van

Heartbeat is een van Whitley’s meest toegankelijke singles in tijden en hij klinkt ook erg eigentijds met broeierige diepe bassen, schuifelende beats en repetitieve percussie. De soul zit duidelijk nog altijd verankerd in Whitley’s stemgeluid, maar toch slaagt de zangeres er dankzij deze elementen in om haar sound te updaten.

Heel opvallend zijn de hoge orgelnoten die door het nummer dwarrelen en die er voor zorgen dat Whitley ondanks een meer urban sound toch ook lichtjes experimenteel blijft klinken. Wij zijn mee!

28 april 2018
Marc Alenus